måndag 18 november 2013

1000 saker du måste göra innan du skaffar barn.



Igår var jag bakis. Jag, Jennie och Alexz käkade plockmat och drack vin.
Så bakis har jag inte varit på länge. Som alltid kändes det lite oförtjänt, jag drack bara vatten på krogen. Men shit happens uppenbarligen.
Att vara sliten med en 1, 5-åring hemma (jo, J var också hemma, ba så ni vet. Lägg ner telefonen med soc nummer) är inte roligt. Alls.
Det finns mycket en "ska" ha gjort innan barn kommer på tal. Men det blir ett väldigt långt inlägg, så jag ger er 5 av 1000 saker.

- Var sjuk. Var hemma en extra dag fast du är frisk och ät glass i soffan och sov när du vill. Beställ pizza och ät den i sängen. Sov lite till. Ät mer glass.
Varför? Glass är bäst. Du kommer att få ha den ifred. Och ingen väcker dig när du sover.

- Var bakis. Så bakis att du tror att du kommer att dö, Men det kommer du inte att göra. Sov hela dagen och tänk på hur jävligt det hade varit att samtidigt underhålla en speedad apa.

- Var ensam. Njut av det. Det är gravt underskattat.

- Var spontan. Ringer någon kl 21 en onsdag och frågar om du vill komma över eller gå ut och ta en öl- gör det. För när du har ett barn som ligger och sover och dessutom sover krattigt och du har varit uppe sedan 05 kommer du inte att ens orka tänka tanken. Så kan du ta den där sjukdagen dagen efter.

- Kör bil svinfort och lyssna på musik så högt det går. För att med barn i bilen är det ännu mer oansvarigt än utan och småbarn uppskattar oftast inte maxvolym ihop med din sångröst.

Ett liv utan barn är självklart inte bekymmersfritt. Men det är mycket enklare att vara bekymrad utan att ha ansvar för någon annans liv.
Puss på er.

1 kommentar:

MansonDust - en mammablogg om barnmode sa...

Shiiit, hann bara vara spontan innan kidsen kom. :/